דיודות


דיודות    
תוצאת תמונה עבור דיודות                                                תוצאת תמונה עבור דיודות

הדיודה הינה רכיב המורכב משילוב של חומר  ו N (צומת PN) הדיודה משמשת כשסתום חד כיווני ,כלומר, מוליכה לכיוון אחד בלבד
דיודה אידיאלית:דיודה אידיאלית הינה רכיב חשמלי אשר משמש כמוליך חד-כיווניבכוון אחד מוליך מושלם כלומר קצר ובכוון ההפוך נתקסימונה של הדיודה במעגל 
חשמלי הואכיוון ההולכה הוא ככוון החץ במעגל
כאשר המתח חיובי הדיודה מוליכה ואין מפל מתח על הדיודהכאשר המתח 
שליליהדיודה מהווה נתק
מעשית הדידה אינה אידיאלית ,כלומר, אינה נתק או קצר מוחלט.
ממתח אחורי -הדיודה אינה מוליכה.(מהווה נתק)







יישומים

תכונה זו של הדיודה מאפשרת שימושים מגוונים, כגון:
·         יישור זרם מזרם חילופין לזרם ישר - מאחר ודיודה מעבירה זרם בכיוון אחד בלבד מוצאה יהיה זרם חיובי תמיד (זרם הזליגה זניח) וכך ניתן לאפס את חצי המחזור השלילי של זרם חילופין, פעולה הנקראת half wave rectification. שימוש במספר דיודות מאפשר לנצל את כל המחזור, כלומר להעביר חצי מחזור ולהפוך את החצי השני,
·         איפנון ושחזור - השימוש הראשון של הדיודה היה בתהליך השחזור של אותות שאופננו באיפנון משרעת (AM). הורדת חצי המחזור השלילי מהאות הנקלט איפשר למצוא את המשרעת שלו (כלומר את המידע המאופנן) בעזרת ממוצע. לפני כן, חצי מחזור היה שלילי ולכן הממוצע היה אפס. הדיודות גם משתתפות באיפנון תדר (FM).
·         מעגלי קטימה -הגנה מפני פרצי זרם וייצוב מתח ניתן להשתמש בדיודות כדי להגן על מכשור עדין מפני פרצי זרם. התכנון מציב את הדיודה בממתח אחורי ואילו כאשר המתח עובר גבול מסוים הדיודה עוברת למצב קדמי ומתחילה להוליך.

·         יצירת שערים לוגיים - בעבר השתמשו בדיודות ליצירת שערים לוגיים כגון שערי NAND ו-NOR. המחשבים הראשונים שנבנו היו מבוססים על שערי דיודות. כיום משתמשים בעיקר בטרנזיסטורים ליצירת שערים לוגיים.
·         הגנה בפני מתחים הפוכים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה